בניין עמידר בקטמונים בירושלים שנמצא בסכנת קריסה פונה היום (2.1.13) בצהריים.
אתי חן, פעילת המעברה, מספרת: "הדיירים שרכשו את הדירות שקועים עמוק בהחזרי משכנתא אין להם אמצעים כדי לשפץ. מפנים את חלקם לרחוב בלי פתרונות חוץ מהצעה של שבוע מלון. הביאו מג"ב, וקבלני פינוי ואנשים של עמידר . השוטרים מתנהגים יפה כי מבינים את המצוקה. אחד הדיירים, אבא לשלושה הכה את המהנדס ונעצר. אנשים מיואשים עומדים מחוץ לביניין. קשה להיות כאן".
פוסט קודם בנושא בחדר מצב:
בספטמבר בכתבה ב-YNET של עומרי אפרים נכתב:
"כיצד אמורים להתמודד דיירי בניין בשכונת הקטמונים בירושלים עם צו פינוי מיידי, המורה להם לעזוב את ביתם בהקדם לנוכח הגדרתו "מבנה מסוכן"? בבניין שבו שש דירות מתגוררות שלוש משפחות ושלושה דיירם נוספים, רובם קשי יום המעידים על עצמם: "אנחנו נאבקים על החיים, לאן נוכל ללכת?
לפני כשבועיים הכריזה העירייה על הבניין כמסוכן, ולששת הדיירים הוצא באותו היום "צו סגירת מבנה" החתום על ידי מהנדס העירייה, המורה להם לשכור מהנדס, לבדוק את המבנה ולתקנו תוך 20 יום בשל סכנה מיידית. אך עד אתמול כלל לא היה להם ברור כי עליהם לעזוב את בתיהם. העירייה לא הציעה להם כל פתרון, ואילו עובדים סוציאליים ממחלקת הרווחה של העירייה הבהירו להם הבוקר (ד') שהפינוי צריך להתבצע מיד".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4280389,00.html
תמונות: אתי חן